DELEN

Restaurant Luno Kitchen aan de Kerkbrink in Hilversum gaat na negen jaar het culinaire roer drastisch omgooien. Eigenaar Paul Hoogermolen gaat van zijn zaak een BBQ-walhalla maken. Op de menukaart komen veel vlees- en groentegerechten. En een klein beetje vis. Alles geserveerd vanaf de barbecue.

Roast bar & grill wordt de nieuwe naam van het restaurant. Middenin het pand komen, zichtbaar voor de gasten, drie Big Green Eggs te staan waarop de gerechten gegrild, gerookt en gegaard worden.

In de keuken komt een vierde Green Egg barbecue van nog groter formaat. Op 18 februari sluit Hoogermolen Luno Kitchen om de boel te verbouwen. Roast opent 1 maart.

Stoere uitstraling

„Een stoere uitstraling gaat de zaak krijgen. Er komt een tien meter lange keuken annex bar in het midden. Daar staan ook de Green Eggs goed zichtbaar achter een glaswand. Dat is nodig om de rook goed af te kunnen voeren. Je wil niet dat bij een windje de barbecuelucht de zaak in waait”, legt Hoogermolen uit.

Hij heeft sinds 2000 op deze locatie een horecabedrijf. Met visrestaurant Meddens er tegenover komt met de opening van Roast zowel de vis-, vlees- als groenteliefhebber op de Kerkbrink aan zijn trekken.

„Zeker”, grijnst Hoogermolen: „We hebben natuurlijk niet voor niets die keuze gemaakt. Op de barbecue gaan we echt bijzondere dingen doen. Dry aged beef en Wagyu, Japans rundvlees. Heel mals doordat de beesten gemasseerd worden. Maar ook geroosterde bloemkool met halloumikaas van de barbecue. Geroosterde paprika. Groente is perfect voor de barbecue. Het beeld van stoere mannen, bier en grote stukken vlees kennen we, maar je kunt hier ook gewoon je vriendin mee naartoe nemen”, lacht Hoogermolen.

„De entourage is stoer maar niet té.” In Roast is ruimte voor 95 gasten. Ook het terras blijft. De kok is inmiddels volleerd BBQ’er, verzekert Hoogermolen. „Een vak apart. De temperatuur luistert heel nauw.”

Bron: De gooi en Eemlander