DELEN

Sweet thunder ribs van Mele Best

Sweet thunder ribs van Mele Best. Ribs met een zoete touch van honing en maplesiroop. En een verrassend pittige tinteling. Deze smokey ribs worden low en slow bereid op de barbecue.

INGREDIËNTEN

Dit heb je o.a nodig:

3 Spareribs
Rub
Sweet thunder saus

Rub
15 gram Bruine basterd suiker
15 gram Gero…….

Kijk hier voor de complete lijst ingrediënten en bereidingswijze van het recept.

Sweet Thunder ribs van Mele Best

Bekijk hier vast het filmpje waarin Mele duidelijk uitlegt hoe je dit recept maakt.

BEREIDING

Zet alle ingrediënten klaar voor de sweet thunder ribs. Dep de spareribs met keukenpapier droog en draai de spareribs om zodat het vlies aan de achterzijde verwijderd kan worden. Dit gaat het beste door met een mes tussen het vlies en het botje het vlies los te maken. Als dit gelukt is, trek het vlies dan van de sparerib. Met vette vingers pak een stuk keukenpapier om het vlies mee vast te houden.

Meng de appelazijn samen met honing in een schaaltje. Roer dit goed door met een garde. Smeer de spareribs met behulp van een bakkwast in met het mengsel van appelazijn en honing. Laat dit 15 minuten in de spareribs trekken.

Maak een rub door de bruine basterd suiker, gerookte paprikapoeder, zeezout, cayennepeper, uienpoeder en zwarte peper met elkaar te mengen in een vijzel. Eventueel kun je hiervoor ook een elektrische koffie molen gebruiken.

Strooi de rub daarna rijkelijk over de spareribs. Dek de spareribs eventueel af met huishoudfolie en laat ze nu 60 minuten rusten en op kamertemperatuur komen.

Maak de barbecue gereed op 105 – 110 gr. C met de indirecte methode. Steek ondertussen de smoke tube met appel pellets aan zodat deze….. klik hier voor de bereidingswijze van het recept.

Sweet thunder ribs van Mele Best
Sweet thunder ribs van Mele Best
Sweet thunder ribs van Mele Best
Sweet thunder ribs van Mele Best
Sweet thunder ribs van Mele Best
Sweet thunder ribs van Mele Best