DELEN

Wild Mill bierkip van Mele Best

Wild Mill bierkip van Mele Best. Een heerlijke “beer can chicken” van de barbecue met Wild Mill tripel en heerlijk kipkruiden.

INGREDIËNTEN

Dit heb je o.a nodig:

1 Kip
1 fles Wild Mill tripel
1 Kipkruiden
10 ml Gembersiroop
Kip kruiden
12 gram Zeez…….

Kijk hier voor de complete lijst ingrediënten en bereidingswijze van het recept.

Bekijk hier vast het filmpje waarin Mele duidelijk uitlegt hoe je dit recept maakt.

BEREIDING

Zet alle ingrediënten klaar voor de Wild Mill bierkip. Maak eerst de kipkruiden met zeezout, palmsuiker, gerookte paprikapoeder , knoflookpoeder, mosterdpoeder, zwarte peper en chilipoeder. Meng al deze ingrediënten met elkaar in een vijzel. Eventueel kun je hiervoor ook een elektrische koffie molen gebruiken.

Optioneel. Was de rode paprika en verwijder de zaadlijsten en snijd de rode paprika in grove stukken. Was de courgette en snijd deze in grove stukken. Halveer de kerstomaatjes. Kook indien nodig de krieltjes even voor en laat ze iets afkoelen.

Vul de standaard in de gevogelte braadpan met Wild Mill tripel. Strooi wat kipkruiden over de bodem van de gevogelte braadpan.

Controleer de kip of hier nog restjes van de veren aan zitten, indien nodig verwijder deze. Hiervoor kun je een pincet gebruiken. Vul de marinadespuit met Wild Mill tripel. Haal de huid los van de borst. Injecteer de kip in de dijen en onder de huid van de borst. Vouw de huid weer terug over de kip. Dep de Wild Mill bierkip droog met keukenpapier.

Schenk 10 ml Wild Mill….. klik hier voor de bereidingswijze van het recept.

Wild Mill bierkip van Mele Best
Wild Mill bierkip van Mele Best
Wild Mill bierkip van Mele Best
Wild Mill bierkip van Mele Best