DELEN

Ingrediënten

500 gram Bavette
500 gram Gamba’s
1 Gele paprika
2 Rode paprika’s
1 Grote ui

Bavette:
120 ml Limoensap
120 ml Sojasaus
120 ml Zonnebloemolie
60 gram Bruine basterd suiker
5 gram Komijnpoeder
4 tenen Knoflook
2 gram Zwarte peper
1 Rode peper

Gamba:
20 ml Limoensap
20 ml Sojasaus
3 gram Chipotle peper
2 gram Korianderpoeder
2 gram Komijnpoeder
1 gram Knoflookpoeder
1 gram Uienpoeder
1 gram Zeezout
1 gram Zwarte peper

Bakplaat / Pan
Huishoudfolie
Keukenmachine
Kom
Vijzel
Zip-zak

Bereiding

Zet alle ingrediënten klaar voor de gamba beef fajita. Maak de marinade voor de bavette en gele paprika, rode paprika en ui. Meng hiervoor de limoensap, sojasaus en zonnebloemolie in een ruime kom voor de marinade. Maak de bruine suiker, komijn, zwarte peper, rode peper en de knoflook fijn in de keukenmachine. Giet de mix van limoensap, sojasaus en zonnebloemolie bij de marinade in de keukenmachine en mix alles goed door elkaar tot er een mooie marinade ontstaat.

Maak een rub voor de gamba’s door de chipotle peper, korianderpoeder, komijnpoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zeezout en zwarte peper te mengen. Je kunt het in een bakje door elkaar roeren of in een vijzel doen.

Snijd de gele en rode paprika’s in gelijke repen en de ui in halve cirkels. Schep deze gesneden groenten in een zip-zak en giet hier ⅓ van de marinade bij.

Leg de bavette in een zip-zak giet hierbij de rest van de marinade. Leg de zip-zakken voor 3 tot 10 uur in de koelkast om te marineren. (Laat de bavette niet langer marineren dan 10 uur, dit komt de bavette niet ten goede door de zuren in de marinade.)

Leg gamba’s in een  schaal  bestrooi deze rondom met de rub. Masseer de rub stevig in de gamba’s. Laat dit 15 minuten intrekken op een koele plek.  Meng alvast de limoensap met de sojasaus. Giet na 15 minuten de marinade over de gamba’s. Dek de gamba’s af met huishoudfolie en zet deze in de koelkast en laat het minimaal 3 uur marineren.

Lees meer bij Mele Best