DELEN

GEROOKTE ZALM CAKE VAN MELE BEST

Gerookte zalm cake van Mele Best. Een rijk gevulde gerookte zalm cake, heerlijk gegaard op de barbecue. Met o.a. zalm, kabeljauw en rivierkreeftjes.

INGREDIËNTEN 

Dit heb je o.a nodig aan ingrediënten :

600 gram Gerookte zalm plakjes
550 gram Kabeljauwfilets
450 gram Gerookte zalm
200 gram Rivierkreeftjes
200 gram Crème fraîche
15 gram Vers……. Kijk hier voor de complete lijst ingrediënten van het recept.

Gerookte zalm cake van Mele Best

Bekijk hier alvast het filmpje waarin Mele duidelijk uitlegt hoe je dit recept maakt.

BEREIDING

Zet alle ingrediënten klaar voor deze gerookte zalm cake. Meng de dragon, gemalen komijnzaad, gemalen venkel en lemon pepper samen in een bakje.

Klop 2 keer 2 eieren los in een bakje. Verdeel de crème fraîche in 2 keer honderd gram. Verwijder indien de huid nog aan de kabeljauwfilet en gerookte zalm zit. Snijd vervolgens de kabeljauwfilet en gerookte zalm in blokjes.

Mix de kabeljauwfilet blokjes samen met de citroenrasp, gemengde kruiden (dragon, gemalen komijnzaad, gemalen venkel en lemon pepper), crème fraîche en los geklopt ei  fijn in een keukenmachine.  Bewaar dit in een aparte schaal. Mix vervolgens de gerookte zalm blokjes samen met crème fraîche en los geklopt ei fijn in een keukenmachine. Bewaar dit ook in een aparte schaal.

Gerookte zalm cake van Mele Best

Bekleed de cakevorm met de plakjes gerookte zalm. Laat de plakjes elkaar overlappen en laat deze over de bovenkant van het cakeblik heen hangen. Schep hier op een laagje van het gerookte zalm mengsel. Leg hierop een laagje rivierkreeftjes. Schep hierover een laagje met het kabeljauw….. Klik hier voor de bereidingswijze van het recept.

Gerookte zalm cake van Mele Best