DELEN
  1. Pork burnt ends van Mele Best

Pork burnt ends van Mele Best. Gemaakt van varkens procureur ingesmeerd met een heerlijk eigen gemaakte rub. Daarna low en slow bereid op de barbecue.

INGREDIËNTEN 

Dit heb je o.a nodig:

2000 gram Procureur
Rub
Saus

Rub
30 gram Palmsuiker
15 gram Gerookte paprikapoeder
15 gram Paprikapoeder
15 gram Zeez……. Kijk hier voor de complete lijst ingrediënten  van het recept.

Pork burnt ends

Bekijk hier alvast het filmpje waarin Mele duidelijk uitlegt hoe je dit recept maakt.

BEREIDING

Zet alle ingrediënten klaar voor de pork burnt ends. Maak de procureur schoon door overtollig vet en eventuele vliesjes weg te snijden. Snijd de procureur in lapjes van circa 2 cm dik.  Snijd daarna van de lapjes procureur, blokjes van circa 2 bij 2 cm.

Pork burnt ends

Maak de rub met de volgende ingrediënten; palmsuiker, gerookte paprikapoeder, paprikapoeder, zeezout, zwarte peper, mosterdpoeder, cayennepeper en chilipeper. Meng dit met elkaar in een vijzel. Eventueel kun je hiervoor ook een elektrische koffie molen gebruiken.

Leg de blokjes procureur in een ruime bak en bestrooi ze rijkelijk met de rub. Zorg dat de rub om alle blokjes procureur zitten. Laat dit even intrekken tot de barbecue op temperatuur is.

Maak de smoker of barbecue gereed op 110 gr. C. Steek ondertussen de smoke tube met appel pellets aan zodat deze gaan smeulen.

Pork burnt ends

Bij een barbecue maak je gebruik van een indirecte zone.

Als de barbecue op temperatuur is ver…..klik hier voor de bereidingswijze van het recept.

Pork burnt ends