DELEN

Witte asperge quiche van Mele Best

Witte asperge quiche van Mele Best. Deze heerlijke quiche met witte asperges wordt gemaakt op de barbecue. Een traktatie van de barbecue.

INGREDIËNTEN

Dit heb je o.a nodig:

1000 gram Witte asperges
400 gram Hartig taartdeeg
400 gram Verse spinazie
350 ml Kookroom
150 gram Geraspte kaas
125 gram Hamb…….

Kijk hier voor de complete lijst ingrediënten en bereidingswijze van het recept.

Witte asperge quiche van Mele BestBekijk hier alvast het filmpje waarin Mele duidelijk uitlegt hoe je dit recept maakt.

BEREIDING

Zet alle ingrediënten klaar voor de witte asperge quiche. Maak de barbecue gereed voor indirect barbecueën met een temperatuur van 180 gr. C. Laat eventueel de pizzasteen warm worden op de barbecue. Was de spinazie en laat deze goed uitlekken in een vergiet.

Indien de asperges nog niet geschild zijn (geschild 700 gram witte asperges) schil de witte asperges rondom met een dunschiller. Zorg dat de witte asperges goed geschild zijn dit voorkomt dat er  draden aanzitten na het koken. Leg de asperge op een snijplank. Schil vanaf de kop van de asperge in een keer naar beneden. Draai de asperge een stukje herhaal het schillen tot hele witte asperge rondom geschild is. Na het schillen snijd circa 3 cm van de onderkant van de asperge.

Kook de witte asperges afhankelijk van de dikte in een ruime pan met water in circa 10 tot 12 minuten beetgaar. Indien de asperges sous vide gegaard worden, vacumeer de asperges samen met een klontje boter. Verwarm het water naar 88 gr. C. en gaar de witte asperges afhankelijk van de dikte circa 10 tot 15 minuten.

Bestuif ondertussen het werkblad met wat bloem en rol met…… klik hier voor de bereidingswijze van het recept.

Witte asperge quiche van Mele Best
Witte asperge quiche van Mele Best
Witte asperge quiche van Mele Best
Witte asperge quiche van Mele Best