Slagerij Huisman is een ambachtelijke slagerij met een eigen worstmakerij en rokerij. U kunt bij slagerij Huisman terecht voor topkwaliteit rundvlees, ambachtelijke bereide vleeswaren en rollades. Ook voor een feestelijke maaltijd, gourmet- en fondueschotels ben je bij ons aan het juiste adres. Kom gerust langs om ons heerlijke vlees en onze worstsoorten te proeven.
Onze barbecue producten zorgen voor een smaakvolle barbecue.
Informeer in de winkel naar de mogelijkheden. Op bestelling is er veel mogelijk. Bestel tijdig om teleurstellingen te voorkomen.
Bestel nu je barbecue online! »
Bekijk ook onze barbecueschotels »
Rundvleesspecialiteiten
per 100 gram | |
Rib eye | € 3,29 |
Entrecote | € 3,14 |
Entrecote de Paris | € 2,85 |
T-bonesteak | € 2,59 |
Pepersteak | € 2,42 |
Cote de boeuf | € 2,18 |
per stuk | |
Biefspies | € 2,90 |
PIcanha spies | € 2,70 |
per kilo | |
Picanha (Zuid-Amerikaanse staartstuk) | € 24,80 |
Hamburgers (puur rundvlees)
per 100 gram | |
BBC papika rolletje | € 1,98 |
per stuk | |
Hamburgers | € 1,20 |
Biefburger | € 1,20 |
New Yorker | € 1,60 |
Kwartponder | € 1,70 |
Stoere mannenburger | € 1,70 |
Pikante damesburger | € 1,70 |
Thaise curryburger | € 1,70 |
Varkensvlees op de grill
per 100 gram | |
Gemarineerde karbonade | € 1,54 |
Gemarineerd speklapje | € 1,38 |
Gemarineerd filetlapje | € 1,93 |
Karboletje | € 1,55 |
Gemarineerde satéblokjes | € 1,65 |
per stuk | |
Varkenshaas spies | € 2,50 |
Katenhaas spies | € 2,50 |
Varkenshaas saté | € 2,50 |
Shaslick | € 2,15 |
Juniorspies | € 1,65 |
Pork spinner | € 1,70 |
Vinken spies | € 2,49 |
per portie | |
Saté (3 stokjes) | € 1,70 |
per kilo | |
Gemarineerde spare ribs | € 10,90 |
Voorgebraden spare ribs | € 16,00 |
De beste ervaring voor de vleesliefhebber, dat is waar we naar streven sinds onze oprichting in 2008. Als liefhebbers begonnen we met onze online slagerij en bezorging aan huis zodat iedere particulier toegang heeft tot het mooiste vlees en bijzondere stukken. We brengen vlees met echte smaak, waaronder onbekende stukken en we willen Nederland kennis te laten maken met nieuwe smaken en ervaringen.
Picanha bijvoorbeeld, was bij ons beschikbaar terwijl het bijna nergens anders werd aangeboden. Inmiddels zie je dat collega’s ons graag kopiëren en vind je picanha op veel plekken terug. Ook de Boston Butt, een stuk speciaal voor de barbecueliefhebber was, als eerste in Europa, te koop bij ons. Naast heel mooi vlees letten we ook op dierenwelzijn. Wat we doen moet met respect voor het dier zijn. Zo kiezen we voor het Wroetvarken in plaats van het ‘industrievarken’ omdat dit varken met respect wordt behandeld, meer ruimte heeft, lokaal voer krijgt en -ook belangrijk- meer smaak te bieden heeft. Een plofkip komt er bij ons niet in, maar wel de Gildehoen.
De barbecueliefhebber kan bij ons terecht voor bijna alle soorten die juist voor de barbecue geschikt zijn. Een ruime keuze aan spareribs, Boston Butt voor pulled pork, côte de boeuf, teveel om op te noemen. Als je nog wat hulp kunt gebruiken om een start te maken met barbecueën, boek dan één van onze barbecue workshops.
Met uiterste zorg en hygiëne verwerken we de producten en verpakken deze vacuüm. De foto’s op de website zijn dan ook van onze eigen producten zodat je kunt zien wat je krijgt. Je kan bij ons kiezen uit verschillende manieren van bezorging die het beste bij je past. Zo heb je Foodnetwerk waarbij je bestelling s’avonds wordt geleverd, terwijl het diezelfde ochtend pas bij ons is opgehaald. Het vlees is dus maar kort onderweg in een koelbox die zo goed koelt dat diepvries gegarandeerd als diepvries aankomt. Ook een tijdige levering is gegarandeerd, je krijgt vooraf te horen hoe laat de chauffeur komt. De koelbox gaat mee terug, dat is beter voor het milieu.
We streven ernaar dat iedere klant zegt: ‘alles klopt bij Beef&Steak’. Dus ook als het gaat om klantenservice willen we het beste bieden. Mocht er iets zijn, met een telefoontje is het snel opgelost. Heb je een vraag over een product? Zoek je een recept? Is er iets mis? Bel ons en samen lossen we het altijd op.
Welkom bij Slagerij Lansink
|
|
Zoals onze naam al zegt, zijn we een specialiteitenpoelier, vooral op het gebied van de kant- en klare maaltijden en gegrilde producten. Het assortiment is zeer divers en uitgebreid. Wekelijks zijn we bezig nieuwe maaltijden en kipschotels te ontwikkelen. Ook op wildgebied is ons aanbod zo uitgebreid mogelijk. In de diepvries ligt het hele jaar een flinke voorraad en uiteraard is er ook regelmatig vers wild. Bent u op zoek naar een heerlijke en vooral gemakkelijke maaltijd, dan is ons assortiment het proberen waard. Voor exclusief wild van uitstekende kwaliteit kunt u altijd bij ons terecht.
Mijn naam is Richard Boelhouder. Sinds 1 juli 2016 ben ik de trotse eigenaar van Slagerij Boelhouder aan de Boomgaardweg te Odijk. Een bedrijf waar vakmanschap, Meesterschap betekend. Met passie zorgen wij dat u elke dag kunt genieten van het beste kwaliteit vlees, vleeswaren, maaltijden en delicatessen.
“Pure kwaliteit” is een van onze uitgangspunten, dit betekend ‘geen rare toevoegingen waar niemand de herkomst nog van weet maar liever echte, ambachtelijk geproduceerde producten.’ Denk hierbij ook aan duurzame producten waar dierenwelzijn bij voorop staat. We proberen zo veel mogelijk regionaal in te kopen. Veel lekkers is immers prima uit onze directe omgeving te halen!
Graag heet ik u van harte welkom om onze prachtzaak te bezoeken en te delen in onze kennis. Geniet van de vele mooie producten die Slagerij Boelhouder door de prachtige omgeving rijk is!
Slagerij van Kampen is een ambachtelijke slagerij gelegen in het centrum van Noordwijkerhout. Kwaliteit, service staan hoog in het vaandel.
Kom eens langs!
Havenstraat 58, 2211 EJ, Noordwijkerhout
Slagerij Hartekamp is sinds 1992 gevestigd in Leiden. In december 2011 zijn wij verhuisd van Wagnerplein 15 naar onze volledig nieuwe en gemoderniseerde winkel aan de Kennedylaan 9c.
Onze passie is vlees en daarom werken wij alleen met verantwoord vers vlees.
Ambacht
Als een van de weinige slagers hebben wij een eigen worstmakerij, waar wij diverse worstsoorten maken. Onze gekookte en rauwe metworst wordt op traditionele wijze gerookt in een houtgestookte rookkast. In de gekoelde ruimte achter onze winkel bereiden wij op ambachtelijke wijze onze kant en klaar maaltijden en soepen. Om alle smaken volledig tot zijn recht te laten komen, gebruiken wij alleen verse producten.
In onze winkel vind je een breed assortiment aan vers vlees, vleeswaren, kant en klaar maaltijden, soepen, olijfolie, kruiden en wijnen. Wekelijks bieden wij een selectie uit ons assortiment aan.
Bbq-partij / buffet
Wij staan bekend om het verzorgen van complete bbq-partijen en warme/koude buffetten. Ken je het probleem, dat je een bbq-partij organiseert, maar dat je zelf geen tijd hebt om met je vrienden bij te praten, omdat je achter de bbq-staat? Huur een ervaren kok in en geniet zelf met volle teugen van je feest!
Horeca
Dagelijks leveren wij, per gekoeld transport, vers vlees en vleeswaren aan diverse horeca in de regio.
Slagerij Smit; net even anders!
Slagerij Smit staat voor een goed stuk vlees van topkwaliteit, uit eigen regio. Wij selecteren zelf het vee en verwerken het tot de bekende heerlijke producten. Zo weten we wat wij in huis halen en kunnen een constante kwaliteit bieden.
In onze slagerij vindt u onze echte grillspecialiteiten, zoals spareribs, kippenbouten, drumsticks, Zeeuws spek en gehaktballen. Uit eigen worstmakerij komen veel van onze vleeswaren en worsten. Dit ziet u niet alleen, dit proeft u zeker! Niet te vergeten, onze maaltijden en broodjes. Altijd vers en smaakvol.
Barbecue
Heerlijk barbecueën met familie, buren en/ of vrienden. Samen vlees bereiden op de barbecue geeft altijd een gezellige sfeer. Natuurlijk kunnen hierbij onze specialiteiten niet ontbreken. Wij hebben al een aantal pakketten voor u samengesteld. Heeft u speciale wensen, geef het aan ons door, dan bespreken we met u de mogelijkheden.
Barbecuepakket
‘Zonder zorgen budget’
- 20 hamburgers
- 20 barbecueworsten
- 25 saté
- 20 golfspiezen
- 20 fakkels
- 20 westernsteaks
- Satésaus
- Knoflooksaus
- Rundvleessalade
- Stokbrood en kruidenboter
- Barbecue en gas
- Inclusief schoonmaken barbecue
Prijs per 25 personen: € 265,00
Barbecuepakket
‘Zonder zorgen de luxe’
- 25 kipsaté
- 15 shaslick
- 15 kip Hawaïspiezen
- 15 hamburgers
- 15 westernsteaks
- 15 biefstukspiezen
- 15 varkenshaasmedaillons
- 15 mixed grills
- Satésaus
- Knoflooksaus
- Barbecuesaus
- Rundvleessalade op schaal
- Stokbrood en kruidenboter
- Barbecue en gas
- Inclusief schoonmaken barbecue
Prijs per 25 personen: € 330,00
Pakket Populair
- Hamburger
- Karbonade
- Worstje of drumstick
- Saté
- Shaslick of Hawaïspies
Prijs per persoon: € 5,95
Pakket de Luxe
- Mixed grillspies
- varkenshaas saté
- Biefstukspies
- Steak/ filetlapje
- Luxe hamburger
Prijs per persoon: € 7,95
Pakket Kinder
- Hamburger
- Saté
- Kinderspies of globespies
Prijs per persoon: € 3,25
Pakket Budget
- Hamburger
- Worstje of drumstick
- Shaslick/ Hawaïspies/ globespies
- Saté
Prijs per persoon: € 4,50
-
Slagerij Smit
- Leeuwarden, 8916 HT Bilgaardpassage 81. 058-2664759
- Berlikum, 9041 BB Buorren 28. 0518-461403
- Leeuwarden, 8925 CJ Lieuwenburg 77. 058-2671020
- : slagerijsmit@live.nl
Gezond en diervriendelijk
Scharrelslagerij ’t Oude Ambacht is gevestigd in de gezellige Reinkenstraat. Deze gezellige winkelstraat is gelegen in de historische wijk Duinoord. Wij hebben zeer ruime winkeltijden, waardoor u volop gelegenheid heeft op uw gemak bij ons uw boodschappen te doen.
Wij leveren vlees dat veel smaakvoller is, waarvan de structuur steviger is en op een diervriendelijke manier tot stand komt. Klanten kunnen alles vragen over de herkomst van het vlees. Klanten worden door ons goed geïnformeerd. Informatie is belangrijk. Zeker nu, nu mensen zich steeds meer bewust zijn van dierenwelzijn.
Klik hier voor een virtuele rondleiding door onze winkel
Historie
De geschiedenis van onze winkel start wanneer mr Westphal Sr in 1947 in de Reinkenstraat in een voormalige bloemenwinkel een slagerij begint. In 1958 komt er een grote verbouwing, een nieuwe toonbank, nieuwe wandtegels en vloertegels en de koelcel wordt verplaatst.
Op 12 jarige leeftijd komt Daan Wesphal Jr bij zijn vader werken, en daar leert hij het slagersvak. In die tijd werden veel vleeswaren zelf gemaakt, en zo wordt nog steeds o.a de gekookte worst en rookworstje gemaakt. In 1965 neemt Daan Westphal Jr de winkel van zijn vader over. In 1988 wordt de winkel weer verbouwd, maar de oude sfeer van de winkel blijft behouden. En het concept van de winkel verandert en kiest men voor vlees afkomstig van de scharrelboerderij. Na nog jaren met liefde in de winkel te hebben gewerkt, nemen wij John en Ineke Warrington in 1997 de slagerij van Daan Westphal Jr over.
Met dezelfde liefde voor het slagersvak gaan wij door. Nog steeds wordt in onze winkel bijna alles zelf gemaakt, daarom hebben wij onze winkel het Oude Ambacht hebben genoemd. Boerenham, schouderham, bacon, ontbijtspek, rookvlees, pekelvlees, gekookte worst, grillworst, boterhamworst, rookworst, gebraden gehakt, rosbief, fricandeau, kalfsrollade en ga zo maar door. Ook al onze soepen komen uit eigen keuken.
Na 11 jaar hebben we de winkel weer verbouwd. Alles is er uit en alles is nieuw. De winkel heeft na de verbouwing haar nostalgische karakter behouden. We hebben twee toonbanken in de winkel waarvan de ene is gevuld met vlees uiteraard alles van de scharrelboerderij en in de andere toonbank staan salade’s, tappa’s, maaltijden en lekkere hapjes.
Tussen de toonbanken is een broodjesuitgifte waar we een groot assortiment broodjes verkopen. Diverse verse sapjes en smoothies zijn er ook verkrijgbaar. Ook kunnen er warme soepjes worden meegenomen. In de winkel staat een groot kookeiland zodat iedereen kan zien wat we doen en wat we maken. Achterin de winkel is een worstmakerij en als je het leuk vindt, kan je mee kijken.
Steven van Diermen is de oprichter van Meat Fish. Met ruim vijftien jaar ervaring in de vlees- en visbranche, in 2013 begonnen als horecagroothandel.
Met de Meat Fish Webshop wil hij ook de particulier tegemoet komen!
‘Tussen de zee, het land en uw bord zitten vaak veel onnodige tussenstations. Hierdoor betaalt de particulier doorgaans te veel geld voor kwaliteitsproducten. Meat Fish maakt het mogelijk om voor een eerlijke prijs topkwaliteit in huis te halen, mede omdat wij onze producten rechtstreeks inkopen.
Naar draagkracht houden we het transport in eigen beheer. Hiermee kunnen we ook de kwaliteit en versheid van de producten optimaal garanderen.’
Steven richt zich voornamelijk op de in- en verkoop, het persoonlijk contact en advies. Ook zorgt Steven er persoonlijk voor dat uw bestelling met zorg wordt behandeld en gecontroleerd, voordat deze bij u wordt bezorgd.
‘Ik geniet van alle werkzaamheden die ik doe. Een tevreden klant is voor mij de grootste winst.’
Kwaliteit staat voorop in het concept van Meat Fish. Wij zijn toegewijd in het tevreden houden van onze klanten. Over het algemeen werken wij alleen met dagverse producten. Geen voorraden, volle vitrines en distributiecentra. Dus geen onnodige kosten en gegarandeerd vers!
Wij waarderen het vlees en de vis zoals ze oorspronkelijk zijn bedoeld, puur natuur! Wij streven er dan ook naar om alleen producten te verkopen zonder geur, kleur- en/of smaakstoffen. Ook het injecteren met water en/of eiwitten zullen wij vermijden in het aanbod van onze producten.
Wij werken doorgaans niet met tussenhandelaren, fabrieken die producten lang opslaan, inkoopcombinaties en externe transporteurs. Al deze schakels zorgen ervoor dat er teveel tijd (vermindering versheid/kwaliteit) en geld tussen zit.
‘Mijn droom is om heel Nederland te voorzien van onze vlees- en visproducten!’
Met vriendelijke groet,
Steven van Diermen
Wij presenteren; het MeatFish kids-testteam
Even voorstellen… ★ Achter de schermen zijn we druk bezig met het samenstellen van de lekkerste gourmetpakketten. Maar wat vinden kids nou echt lekker? Dat kun je het beste vragen aan… kids zelf! Hier ons hardwerkende testteam! #MeatFish #kidsteam #testteam #kidsgourmet #pretmetjegourmetpakket
Geplaatst door MeatFish op Vrijdag 4 november 2016
Slager Daan en zijn team maken gebruik van rund- en varkensvlees van hoge kwaliteit en zullen altijd keihard hun best doen om jou van de beste en lekkerste vleeswaren te voorzien. Voor bijvoorbeeld een mals stukje biefstuk, rundvleessalade of een paar ribbetjes, ben je hier aan het juiste adres.
Zin in iets verrassends? Dat is hier het code woord. Van winterspecial tot tapasplateau en van kerstpakket tot smulsteen. Er worden regelmatig vernieuwende lekkernijen gepresenteerd voor een gevarieerd aanbod en voor bijzondere gelegenheden.
Het is helemaal niet gek dat je inmiddels nieuwsgierig geworden bent. Kom dus gerust ’n kijkje nemen en ervaar de gezelligheid, rumoerigheid en de heerlijke dorpse humor van de slagerij van Daan Ruijter!
Wij staan voor Vlees & Meer. De kwaliteit van het vlees staat bij ons voorop. Ons vlees is eerlijk en direct, puur vlees.
Wij vinden het belangrijk dat u als consument kwalitatief goed én verantwoord vlees krijgt. Juist om die redenen leveren wij vlees vanuit de regio.
Door de lijnen kort te houden en het vlees kleinschalig te verwerken leveren wij het vlees wat u verwacht van een ambachtelijke slager. Naast ons assortiment in de winkel kunt u uw vlees ook online bestellen.
U kunt op de bestellijst aangeven welke producten u graag wilt bestellen. De volgende dag ligt uw bestelling al klaar in de winkel!
Onze beste droge worst van Noord-Nederland is natuurlijk ook in de bestellijst opgenomen. Uiteraard kunt u ook gebruik maken van onze vleespakketten.
BIZIM SLAGERIJ
Bizim Slagerij uit Eindhoven levert het beste halalvlees voor uw barbecueparty. Onze slagerij vind u in Eindhoven aan de Pieter Lastmanstraat 2. Wij verzorgen de lekkerst barbecuepaketten voor particulieren en bedrijven.
Wat is halal?
Binnen de islam gelden verschillende voorschriften voor het slachten van dieren voor consumptie. Alleen als aan deze voorwaarden wordt voldaan is het vlees rein (halal) voor consumptie. De belangrijkste voorwaarden zijn:
- de slachter dient een moslim te zijn die bekwaam is in het slachten van dieren;
- de slachtplaats moet rein en zo veel mogelijk bacterievrij zijn;
- de slachter dient zorg te dragen voor het comfort van het dier; het slachtmes mag bijvoorbeeld niet zichtbaar zijn voor het dier of in de nabijheid van het dier geslepen worden; het slachten mag niet door andere dieren gezien worden;
- het dier wordt met de voorkant in de richting van de qibla (Mekka) geplaatst;
- voordat een dier geslacht wordt, spreekt de slachter de woorden Bismillah, Allahoe Akbar (in naam van God, God is de grootste) uit, waarmee hij zijn dankbaarheid en respect uit voor God die, volgens de islam, in de voedselvoorziening van de mensheid voorziet;
- met een scherp mes worden in één beweging de halsslagader en de luchtpijp doorgesneden. Het dier mag niet langer lijden dan noodzakelijk is.
Welkom bij Poelier & Grill ASIVA
Wij zijn sinds oktober 2018 gevestigd in Bolnes, Ridderkerk.
Opzoek naar een goede poelier? Dan bent u bij ons aan het goede adres.
Poelier & Grill Asiva, Wij verkopen zowel gegrilde als verse kipproducten. Ook kunt u bij ons vers belegde broodjes vinden.
Cateringservice!
Bruiloft of verjaardagsfeestje? Op bestelling zijn bereid om Surinaams/Hindoestaanse gerechten voor u klaar te maken.
Wat is er gezelliger dan lekker buiten eten met een barbecue binnen handbereik? Als barbecuespecialist zijn wij u graag behulpzaam bij het samenstellen van uw menu. Hieronder vindt u een overzicht van onze pakketten: |
Barbecue Party All-in
€ 18,95 per persoon
(v.a. 10 pers. thuisbezorgd)
- U heeft vrije keuze uit ons totale assortiment
(4 stuks per persoon) - Inclusief 3 soorten salades
- 4 soorten sauzen
- Kruidenboter en stokbrood
- Nagerechten
- Barbecue, gas, borden en bestek
Barbecue Pakket ”Populair”
€ 6,95 per persoon 4 stuks per persoon, keuze uit:
|
Kinderbarbecue pakket
€ 4,50 per persoon Met verrassing!
3 stuks per kind, keuze uit:
- Saté
- Kinderspies
- Kipdrumstick
- Hamburger
- Barbecueworst
Voor de vegetariër
€6,95 per persoon
4 stuks per persoon
Extra
|
Standaard assortiment
€ 8,50 per persoon
4 stuks per persoon Keuze uit:
- 2 stuks varkenshaassaté
- Kleine pepersteak
- Biefstukspies
- Runderschnitzel met kruiden en olie
- Merquez worstje
- Filetlapje met kruidenbotermarinade
- Varkenstournedosspies
- Kipsaté
- Shaslick
- Italiaanse spies (met pancetta en italiaanse kruiden)
- Hamburger
- Hamburger voorgegaard
- Houthakkersteak
- Barbecueworst
- Filetlapje met tuinkruiden en olie
- Rib of haaskarbonade dun afgesneden
- Hawaï spies
- Kip drumstick
- Spare ribs
- Croqante (dun gesneden speklapjes, kruidenolie en gekibbelde uitjes)
- Wave (kipfilet met tuinkruiden en olie aan spies)
- Vleesfakkels
- Gemarineerde speklappen
Bovenstaand assortiment is altijd voorradig
Vakmanschap
Slager is een vak. Een vak dat we als Keurslager goed verstaan. Dit vakmanschap uit zich in ons assortiment ambachtelijke producten. Met onze jarenlange ervaring weten we als geen ander wat lekker eten is. Wij zorgen voor het beste stukje vlees.
https://www.facebook.com/KeurslagerijJanvanLeeuwen/videos/334160340595407/
Slagerij Oostwal is al vanaf 1986 een begrip in Amsterdam en omstreken
Alle producten worden met liefde, passie en toewijding geproduceerd in eigen keuken. in onze worstmakerij produceren wij diverse soorten overheerlijke worstsoorten (gekookte worst, Leverworst, Osseworst en uiteraard onze bekende grillworst.
Wij hebben onze eigen koeien.
Die heerlijk ontspannen staan in de wei van Monnickendam.
Ons varkensvlees is uiteraard van het Keurmerk KDV.
Uiteraard heeft alles ons vlees voor dat het bij ons terecht komt een goed leven gehad.
Simon Dros nam op 1 januari 2017 Slagerij Dros over van zijn vader. Hij is de vijfde in de lijn en het bedrijf bestaat al 125 jaar. Simon gooit het roer om, vertelt hij, in de richting van waar hij in gelooft: terug naar het ambacht. Hij werkte de afgelopen jaren bij verschillende slagerijen en bij slachthuizen om ervaring op te doen. Hij was betrokken bij de Youth Food Movement en schoof een jaar lang bij mensen aan tafel voor Simons Social Experiment. “Ik ben honderdduizend keer op mijn bek gegaan. Nu weet ik hoe het niet moet en wat voor baas of foodhipster ik niet wil zijn. En ik weet ook wat ik wel wil: kennis opdoen en kennis overdragen.”
Er is geen betere lever te krijgen in Nederland dan bij ons. Een klant vroeg me: ‘Kun je nog lever maken zoals je opa dat vroeger maakte?’ Ik dook in de archieven – er is een gedeelte bewaard gebleven van de lectuur die mijn opa gebruikte – en maakte er werk van. Ook het rookvlees heb ik aangepast. Het is nu minder zout en hoger op smaak. Ik heb ook geëxperimenteerd met pekelvlees. Dat pakte zó goed uit. Dat is hoe ik het wil, terug naar de basis en zoveel mogelijk productie uit eigen keuken”, vertelt Simon. Het eerste dat hij deed, was personeel aannemen. Toen hij begon, stond hij met één parttimer in de zaak, zijn vader Jaap sprong bij. Maar Simon wilde de focus op de keuken, met personeel dat verstand had van eten en van de bereiding ervan. Inmiddels werken er twee fulltimers en twee parttimers in de slagerij: “Omdat smaak belangrijk is: het moet puur en eerlijk zijn, je moet de smaak en de textuur van echt goed vlees proeven. Je moest eens weten hoeveel onderzoek er wordt verricht naar precies de juiste, verslavende toevoegingen in de recepturen van kant-en-klaarmaaltijden, kruiden en pakjes. Daarom ben ik tot zeven uur ‘s avonds open, zodat mensen niet veroordeeld zijn tot de supermarkt als ze terugkomen van hun werk.”
Ook voor spinnenkoppen en Jodenhaas
Het bekendste product van Slagerij Dros is de worst. Dat is al 125 jaar zo en dat blijft zo. Maar bij Simon kun je ook terecht voor vlees dat niet meer vanzelfsprekend te koop is in slagerijen. Simon werkte in een slachthuis en weet dus precies welk vlees waar vandaan komt en wat je er mee kunt: “Er is een heleboel kennis verdwenen”, vertelt hij. “Veel slagers zijn lapjessnijders geworden. Ze kopen het vlees kant en klaar verpakt in en weten niet meer van welk deel van het dier het afkomstig is. Onbekende stukken worden daardoor tot gehakt gemalen. Spinnenkop bijvoorbeeld. Dat is een lapje van het heupbeen van een rund. Of Jodenhaas. De Joden mochten niet van de achterkant van een rund eten en aten daarom schouderbiefstuk. Heerlijk zacht. Of de bavette en de longhaas, biefstuk met een grovere draad, maar mals en smaakvol. Ook bij degenen die het vlees bereiden, is kennis verloren gegaan. Goede recepten die van oma op moeder op dochter overgingen, zijn verdwenen.” Simon wil die kennis terugbrengen. Hij wil ouderwetse kwaliteit leveren zonder nostalgisch te zijn: “Door hedendaagse technieken te gebruiken – of juist niet – kun je heel mooie producten maken. Door vragen te stellen, kunnen klanten er optimaal van genieten. Er zijn maar weinig geneugten die elke dag terugkerend zijn. Eten is daar één van. Schaam je dan ook nergens voor, maar vraag, zou ik mijn klanten willen zeggen. En durf daarnaast ook kritiek te uiten: zonder kritiek kan geen mens of vakman groeien.”
De traiteurskant op
Het was Simons bedoeling om in het vroege voorjaar te verbouwen. Nadat er een beer op zijn weg verscheen, is dat plan vertraagd, dat wordt nu het najaar. “Het is plan B. Maar dat stelt me wel in staat om flink te groeien. We gaan de traiteurskant op met mooie, verse maaltijden. Eerlijk eten zonder toevoegingen.” Het was hard werken, de afgelopen anderhalf jaar. Door personeelstekorten moest iedereen een stap harder lopen dan dat de bedoeling was: “Ik ben heel trots op het personeel, op wat we met z‘n allen hebben neergezet. Nu wordt het iets relaxter, iedereen kan zich meer focussen op zijn eigen specialiteiten. Ik ook. Ik werk nu nog zo’n 80 uur per week in de zaak. Sommige mensen zeggen dat dat ondernemen is, maar daar geloof ik niet in. Ondernemen is een visie hebben, doelen stellen en ergens naar toe werken, het personeel laten groeien en ze in staat stellen het beste uit zichzelf te halen. Én kwaliteit leveren. Slagerij Dros heeft altijd een leidende positie op het eiland gehad. Die zijn we in de loop der jaren enigszins verloren. De taak is nu aan mij om die positie terug te winnen.”
Slagerij Dros is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8.30 tot 19.00 uur, op zaterdag van 8.30 tot 17.00 uur.
Slagerij Dros | Parkstraat 42, Den Burg | T: (0222) 315707 | E: info@dros.keurslager.nl