DELEN

Ingrediënten

2 Lamsracks
5 Kardemompeulen
1 eetlepel Korianderzaad
1 eetlepel Venkelzaad
1 theelepel Anijszaad
1 theelepel Komijnzaad
1 theelepel Basterdsuiker
1 theelepel Zwarte peperkorrels

300 ml Turkse yoghurt
1 Komkommer
1 eetlepel Munt
2 eetlepels Olijfolie
1 Citroen

1 Rode peper
2 eetlepels zeezout
8 takjes Munt
3 eetlepels Olijfolie

Bereiding

Zet alle ingrediënten klaar voor de lamsrack met muntsaus. Maak een rub van de kardemonpeulen, korianderzaad, venkelzaad, anijszaad, komijnzaad, basterdsuiker en zwarte peperkorrels. Dit kun je in een vijzel doen of in een koffiemolen.

Verwijder eventuele velletjes en zenen van de lamsrack, snijd de racks vervolgens in dikke koteletten. Rub de koteletten met de rub en wat zeezout.  Wrijf het vlees goed in, laat ze een uur rusten onder huishoudfolie buiten de koelkast.

Maak ondertussen de muntsaus met de Turkse yoghurt, komkommer, munt, olijfolie en citroen. Rasp hiervoor de citroen en pers een halve citroen voor het sap. Scheur de munt in fijne stukjes. Hak de komkommer in fijne blokjes. Meng vervolgens de Turkse yoghurt, munt, olijfolie met de citroenrasp en sap tot een gladde saus. Voeg als laatste de komkommer toe, roer alles nog eens goed door. Bewaar de muntsaus in de koelkast.

Voor de dressing van rode peper, zeezout, munt en olijfolie snijd de rode peper in dunne ringen. Scheur de muntblaadjes fijn. Bewaar dit alles in losse bakjes van elkaar.

Hierna maak de barbecue gereed voor het grillen op de directe methode  met een temperatuur van 180 gr. C.  Gril de koteletten aan beide kanten direct boven het vuur tot een kerntemperatuur van circa 53 gr. C. Blijf bij de koteletten in de buurt.  Druppel direct na het grillen olijfolie over de lamskoteletten. Strooi er de munt, rode peper en zeezout overheen. Serveer het samen met de muntsaus.

Zie voor meer foto`s www.melebest.nl