DELEN

Sateh babi van Mele Best

Sateh babi van Mele Best. Gemaakt van procureur vooraf heerlijk gemarineerd aan satestokjes geregen en gegaard en gegrild op de barbecue.

INGREDIËNTEN

Dit heb je o.a nodig:

500 gram Procureur
30 ml Ketjap Manis
7 gram Tamarinde
2 gram Palmsuiker
2 gram Gemberpoeder
2 gram Komi…….

Kijk hier voor de complete lijst ingrediënten en bereidingswijze van het recept.


Bekijk hier vast het filmpje waarin Mele duidelijk uitlegt hoe je dit recept maakt.

BEREIDING

Zet alle ingrediënten klaar voor de sateh babi. Maak de marinade voor de sateh. Snijd hiervoor de sjalotjes fijn. Schep deze in een vijzel en druk de knoflook tenen door een knoflookpers bij de fijn gesneden sjalotjes. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de rode peper en snijd deze zo fijn mogelijk. Voeg dit samen met de tamarinde, palmsuiker, gemberpoeder, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad en laos poeder bij de knoflook en sjalotjes in de vijzel.

Maal en meng dit alles goed in de vijzel tot een soort van pasta. Giet hierover de ketjap Manis en meng de marinade goed door.

Maak de procureur schoon door overtollig vet en eventuele vliesjes weg te snijden. Snijd de procureur in lapjes van circa 1 cm dik.  Snijd daarna van de lapjes procureur, blokjes van circa 1 bij 1 cm.

Voeg de procureurblokjes bij de sateh marinade. Haal de blokjes goed door de marinade heen zodat alle blokjes onder de marinade zitten. Schep de gemarineerde sateh babi blokjes in een vacuümzak. Vacumeer de sateh met een vacumeermachine. In plaats van vacumeren kan de sateh ook in zip-zak gemarineerd worden. Laat de procureurblokjes minimaal 4 uur marineren in de koelkast. Mocht er tijd voor zijn laat ze gerust 24 uur marineren.

Rijg na het marineren de procureurblokjes aan de satestokjes. Voor het gebruik van houten satestokjes laat deze dan minimaal 30 minuten we…… klik hier voor de bereidingswijze van het recept.

Sateh babi
Sateh babi
Sateh babi
Sateh babi