DELEN

Ingrediënten

1 Tomahawk
Steakhouse rub

Steakhouse rub
25 gram Gerookt zeezout
10 gram Bruine basterd suiker
3 gram Zwarte peper
2 gram Gerookte paprikapoeder
1 gram Chilipoeder
1 gram Knoflookpoeder
1 gram Kurkuma
1 gram Maïzena
1 gram Uienpoeder

Aluminiumfolie
Chimichurri
Rookpellets / hout Texas pecan
Sear grate rooster
Vijzel

Bereiding

Zet alle ingrediënten klaar voor de tomahawk steak. Maak de barbecue gereed met een directe en indirecte zone op een temperatuur van 140 gr. C.

Meng voor de steakhouse rub de gerookt zeezout, bruine basterd suiker, zwarte peper, gerookte paprikapoeder, chilipoeder, knoflookpoeder, kurkuma, maïzena en uienpoeder samen in een vijzel. Eventueel kun je hiervoor ook een elektrische koffiemolen gebruiken.

Strooi de rub rijkelijk over beide zijde van de tomahawk steak. Masseer de steakhouse rub lichtjes in. Laat het minimaal 30 minuten intrekken en op kamertemperatuur komen.

Lees meer via onderstaande link van Mele Best

https://melebest.nl/tomahawk-steak/