DELEN

Worst in currysaus van Mele Best.

De Duitse klassieker Curryworst bekend van onze Oosterburen. Deze currysaus wordt gemaakt in de Dutch Oven met gegrilde curryworst.

Ingrediënten

8 Curryworsten
Currysaus

Currysaus
500 ml Curry
60 gram Tomatenpuree
30 ml Rode wijnazijn
20 ml Aceto Balsamico
20 gram Honing
20 ml Zonnebloemolie
15 gram Bruine…..

 

Bereiding

Zet alle ingrediënten klaar voor worst in currysaus. Maak de barbecue gereed met een directe en indirecte zone met een temperatuur van 100 gr. C. Laat de Dutch oven gelijk mee warm worden op de barbecue.

Als de barbecue met de Dutch oven op temperatuur is giet de zonnebloemolie in de Dutch oven. Verwarm hierin al roerend de uienpoeder, knoflookpoeder, kerriepoeder en chilipoeder tot deze beginnen te geuren.

Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee om de tomatenpuree te ontzuren. Roer alles goed door elkaar en voeg de bruine basterd suiker toe.

Blus het af door de rode wijnazijn, aceto balsamico, worcestershiresaus en sojasaus bij de currypasta te gieten. Roer het goed door totdat de vloeistoffen door de currypasta opgenomen zijn. Schenk er daarna de honing bij. Als dit alles een geheel is kan de curry toegevoegd worden. Breng de currysaus al roerend aan de kook. Lees meer bij Mele Best