DELEN

Het aansteken van de houtskool-barbecue kan in het begin even lastig zijn, maar als u eenmaal weet hoe het moet, is het een fluitje van een cent. Om u op weg te helpen hebben wij een stappenplan voor u gemaakt. Wanneer u onderstaande stappen volgt, staat uw houtskool-barbecue binnen no-time warm te worden. Als u ondertussen dan het eten klaarzet, kan de gezellige BBQ-avond van start gaan!

Stap 1) Leg 2 tot 3 aanmaakblokjes op uw houtskool-rooster en steek de blokjes aan met een aansteker. Het voordeel van aanmaakblokjes is dat de BBQ snel en zonder rook aangestoken kan worden.

Stap 2) Vul de brikettenstarter met briketten en plaats hem op de brandende aanmaakblokjes. Open daarna het ventilatierooster, die zit aan de onderkant van de barbecue. Tip: Vergeet niet om de nodige bescherming te dragen voor uw handen.

Stap 3) Nu is het een kwestie van wachten totdat de vlammen boven de briketten komen. Is dat zo? Gooi dan met behulp van handschoenen de briketten op uw houtskoolrooster of in de houtskoolhouders. Sluit hierna het deksel, zodat de BBQ op kan warmen.

Stap 4) U kunt de houtskoolhouders gebruiken om direct of indirect te grillen.

 

Comments are closed.