DELEN

INGREDIËNTEN

SAUCE

  • 1 avocado
  • 1 deel komkommer (5 cm lang)
  • 4 el zure room
  • 1 lente-ui
  • 4 el gehakte verse dille
  • Limoensap
  • ⅛ theelepel chilisaus
  • grof zeezout

KRUIDENMENGSEL

  • 1 tl fijngehakte knoflook
  • 1 tl mosterd en 1 tl puur chilipoeder
  • ½ tl paprikapoeder, gemalen koriander, gemalen komijn en grof zeezout
  • 1 kg biefstuk (van de dikke lende, 3 cm dik), overtollig vet verwijderd, in blokjes van 3 cm gesneden
  • 24 cocktailtomaten
  • olie

SPECIALE ACCESSOIRES

  • Spiesen

Bereiding

  • 01 Haal het vruchtvlees uit de avocado. Schil en snijd de komkommer in grove stukken. Meng de avocado, komkommer, zure room, lente-uitjes, dille en het limoensap in een blender tot een gladde puree. Meng de chilisaus erdoorheen, en voeg zout toe naar smaak. Giet de saus in een kom en laat deze bedekt in de koelkast staan totdat je klaar bent om hem op te dienen. Laat de saus weer op kamertemperatuur komen voordat je hem opdient.
  • 02 Leg metalen, houten of bamboe-spiesen klaar. Spiesen van hout en bamboe moeten tenminste 30 minuten in water weken.
  • 03 Bereid de barbecue voor op indirect grillen op middelmatig vuur (175–230° C).
  • 04 Meng de ingrediënten voor het kruidenmengsel in een kom door elkaar. Voeg de biefstukblokjes toe, en meng deze totdat ze gelijkmatig bedekt zijn met het kruidenmengsel. Rijg het vlees en de tomaten om en om aan de spiesen. Vet het vlees en de tomaten gelijkmatig in met een dun laagje olie.

Lees meer