DELEN

Javaanse ketjap spareribs van Mele Best

Javaanse ketjap spareribs van Mele Best. Langzaam gegaarde Javaanse ketjap spareribs bereid op de barbecue. Met een heerlijke ketjap smaak.

INGREDIËNTEN

Dit heb je o.a nodig:

4 Spareribs
Rub
Javaanse ketjap saus

Rub
15 gram Palmsuiker
5 gram Knof…….

Kijk hier voor de complete lijst ingrediënten en bereidingswijze van het recept.

Bekijk hier vast het filmpje waarin in Mele duidelijk uitlegt hoe je dit recept maakt.

BEREIDING

Zet alle ingrediënten klaar voor de Javaanse ketjap spareribs. Dep de spareribs met keukenpapier droog en draai de spareribs om zodat het vlies aan de achterzijde verwijderd kan worden. Dit gaat het beste door met een mes tussen het vlies en het botje het vlies los te maken. Als dit gelukt is, trek het vlies dan van de sparerib. Met vette vingers pak een stuk keukenpapier om het vlies mee vast te houden.

Smeer de spareribs met behulp van een bakkwast in met de appelazijn. Laat dit 15 minuten in de spareribs trekken.

Maak een rub door de palmsuiker, knoflookpoeder, mosterdpoeder, zeezout, paprikapoeder en chilipoeder met elkaar te mengen in een vijzel. Eventueel kun je hiervoor ook een elektrische koffie molen gebruiken.

Strooi de rub daarna rijkelijk over de spareribs. Dek de spareribs af met huishoudfolie en laat ze nu 60 minuten rusten en op kamertemperatuur komen.

Maak de barbecue gereed op 105 – 110 gr. C met de indirecte methode. Steek ondertussen de smoke tube met appel pellets aan zodat deze…… klik hier voor de bereidingswijze van het recept.

Javaanse ketjap spareribs
Javaanse ketjap spareribs
Javaanse ketjap spareribs
Javaanse ketjap spareribs
Javaanse ketjap spareribs
Javaanse ketjap spareribs

DELEN
Vorig artikelPulled Pork Rolls
Volgend artikelCarolina Pulled Pork