DELEN

Sticky kalkoen drumstick van Mele Best 

Sticky kalkoen drumstick van Mele Best. Een heerlijke sticky kalkoen drumstick van de barbecue afgelakt met een lekker sticky sausje.

INGREDIËNTEN

Dit heb je o.a nodig:

1 Kalkoen drumstick
Brine
Rub
Saus

Brine
750 ml Wate…….

Kijk hier voor de complete lijst ingrediënten en bereidingswijze van het recept.

Sticky kalkoen drumstick

Bekijk hier vast het filmpje waarin in Mele duidelijk uitlegt hoe je dit recept maakt.

BEREIDING

Zet alle ingrediënten klaar voor de sticky kalkoen drumstick. Maak eerst de brine door een ruime pan te vullen met water. Voeg hierbij het gerookt zeezout, palmsuiker, zwarte peperkorrels, gerookt paprikapoeder, jalapeño peper, knoflook, komijnzaad, ui en een blaadje laurier. Breng dit al roerend aan de kook tot dat het zout en de suiker opgelost zijn. Laat het hierna nog circa 5 minuten zachtjes doorkoken. Laat de brine volledig afkoelen.  Giet hiervoor de brine bijvoorbeeld in een ijskoude pan welke in een bak ijswater staat.

Leg de kalkoen drumstick in de brine, zorg dat deze helemaal onder ligt. Zet dit voor 5 uur in de koelkast. Haal daarna de kalkoen drumstick uit de brine. Spoel deze af onder koud stromend water en dep het daarna droog. Leg de kalkoen drumstick nog minimaal een uur terug in de koelkast.

Maak in de tussentijd de rub van palmsuiker, bakpoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder en gemalen komijnzaad. Meng deze ingrediënten met elkaar in een vijzel. Eventueel kun je hiervoor ook een elektrische koffiemolen gebruiken.

Haal na minimaal een uur de kalkoen drumstick uit de koelkast. Bestrooi deze rijkelijk met de rub. Laat de kalkoen drumstick op kamertemperatuur komen.

Bereid de barbecue voor met een indirecte zone met een temperatuur van 115 gr. C.

Leg als de barbecue op temperatuur is de kalkoen drum…… klik hier voor de bereidingswijze van het recept.

Sticky kalkoen drumstick
Sticky kalkoen drumstick
Sticky kalkoen drumstick
Sticky kalkoen drumstick
Sticky kalkoen drumstick
Sticky kalkoen drumstick
Sticky kalkoen drumstick

DELEN
Vorig artikelCarolina Pulled Pork
Volgend artikelChimichurri