DELEN

Voorbereiding

In Argentinië, waar gegrild rundvlees (“asado”) een kunstvorm is, is chimichurri een essentiële smaakmaker. Deze eenvoudig te maken Chimichurri is perfect te gebruiken als marinade of bij een mooi stuk rundvlees. Een saus vol met verse kruiden en een klein pitje.

Voor het maken van de Chimichurri starten we met het snijden van het steeltje van de rode peper. Halveer de rode peper vervolgens in de lengte en verwijder met een mesje de zaadlijsten. Wil je een meer pittige saus, laat dat de zaadlijsten in de peper zitten. Snijd de peper vervolgens in reepjes zodat de peper makkelijker in de staafmixer mengt. Ook snijden we de rode ui, knoflook, verse oregano en platte peterselie in reepjes of stukjes.

Bereiding

Dan pakken we de staafmixer erbij en voegen we alle ingrediënten toe samen met de extra vierge olijfolie, rodewijnazijn en gedroogde oregano. Meng alle ingrediënten goed door totdat er een homogene massa ontstaat. Wanneer je een iets grover resultaat wil hebben (als je bijvoorbeeld hebt gekozen om de zaadjes van de rode peper te laten zitten) kies je voor een grover hakmolentje in je staafmixer. Breng vervolgens het geheel op smaak met peper en zout en geniet van de heerlijke Zuid-Amerikaanse smaak van een zelfgemaakt Chimichurri.

Ingrediënten

1 rode peper
1 kleine rode ui
15 g verse oregano
½ teen knoflook
15 g verse platte peterselie
1 tl gedroogde oregano
6 el extra vierge olijfolie
2 el rodewijnazijn